Uutiset |

Pyöräillen Tampereelta Pariisiin – DRA:n Anu Gummerus polkee 1 400 kilometriä vakavasti sairaiden lasten hyväksi

Eri puolilta Eurooppaa kootut Team Rynkeby – God Morgon -tapahtuman pyöräilyjoukkueet keräävät tempauksellaan rahaa hyväntekeväisyyteen.

– Jännittää ihan hirveästi, DRA:n myyntilupa-asiantuntija Anu Gummerus toteaa edessään olevasta urakasta.
– Olen juossut maratoneja aiemmin, mutta on eri asia pyöräillä toista tuhatta kilometriä putkeen, peräkkäisinä päivinä, hän jatkaa.

Anu asuu Tampereella ja osallistuu tapahtumaan Team Rynkeby – God Morgon Tampereen joukkueessa. Joukkue on treenannut lokakuusta alkaen yhdessä noin kolme kertaa viikossa. Anu laskeskelee, että juuri ennen lähtöä Pariisiin hänelle tulee täyteen 2 500 pyöräiltyä kilometriä treenikauden aikana – ja päälle tietenkin myös muu harjoittelu.

Suomessa Team Rynkeby – God Morgon kerää varoja Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle ja Sylva ry:lle, joka tukee syöpää sairastavia lapsia ja nuoria sekä heidän läheisiään. Viime vuonna Suomen joukkueet onnistuivat keräämään yhteensä noin 886 000 euroa, joten kyse on merkittävistä summista. DRA on tänä vuonna ilolla mukana tukemassa projektin varainkeruuta vakavasti sairaiden lasten hyväksi ja tsemppaamassa Anua kohti Pariisia.

Treenikauden kaksi oivallusta: peesi ja riittävän pieni vaihde

Idean lähteä mukaan Anu sai viime vuonna osallistuessaan kuntoilutapahtuma Pirkan Pyöräilyyn.
– Osallistuin kaverini kanssa ja ohitsemme rupesi painamaan keltaisia pyöräilyjoukkueita kovaa vauhtia.
– Ajattelin, että miten tuo on mahdollista, samalla kun minä poljen ihan henkihieverissä, nuo menevät kovempaa – ja vielä juttelevat keskenään!

Tästä syntyi päätös osallistua ja oppia hyvän pyöräilytekniikan salat. Harjoittelukauden kaksi suurta oivallusta liittyvät sekä ryhmässä pyöräilyyn että vaihteiden käyttöön.
– Peesin hyöty on valtava. Pyöräily voi olla jopa 20–30 prosenttia kevyempää, kun pyöräilee toisen peesissä. Lisäksi pitää polkea todella kovalla poljinnopeudella eli vaihtaa reilusti pienemmälle vaihteelle eikä väkisin runtata isolla vaihteella, Anu summaa oppimaansa.
– Nyt minäkin voin jutella, hän naurahtaa.

Opit tulevat tiukkaan testiin, kun pyöräilijät kesäkuun viimeisellä viikolla lähtevät 1 400 kilometrin reissulleen. Edessä on kahdeksan tiukkaa pyöräilypäivää ennen kuin Pariisi häämöttää.

Suomen pyöräjoukkueet lähtevät matkaan 28.6. Helsingistä kohti Pariisia. Seuraa Anun ja Tampereen tiimin muiden pyöräilijöiden menoa Instagramissa ja Facebookissa.