Uutiset |

Pyöräilypäivä tulee taas: DRA polkee puhtaamman ilman puolesta 15.5.2019

Terveyttä ja puhtaampaa ilmaa – näitä asioita DRA haluaa edistää nousemalla tänäkin vuonna pyörän satulaan. Keväinen hyvää tekevä hyötyliikuntapäivä on meillä perinne, sillä pyörät on polkaistu vauhtiin säästä riippumatta jo 14 kertaa.

Hyvää myös muille

Pyöräilypäivän ajatuksena on alusta alkaen ollut hyötyliikunnan edistämisen lisäksi jonkin hyväntekeväisyyskohteen tukeminen poljettujen kilometrien mukaan.

Tänä vuonna kilometrit vierivät puhtaamman ilman puolesta: lahjoitamme jokaisesta poljetusta kilometristä yhden euron Suomen luonnonsuojeluliiton ilmastotyölle.

Luonnonsuojeluliitto toimii ilmaston eteen monin eri tavoin sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Tällä hetkellä tärkeimpiä edistettäviä asioita ovat mm. kivihiilen energiakäytön kieltäminen sekä soidensuojelu ja metsiensuojelutyö hiilinielujen ja -varastojen kasvattamiseksi.

Idean äiti on myös kilometrikuningatar

Yhdelle DRAlaiselle Pyöräilypäivä merkitsee muita enemmän: koko idean äiti, Market Access ‑tiimin vetäjä Kaija Rinne pyöräilee Vantaan Pakkalaan kotikaupungistaan Tampereelta asti. Kilometrejä kertyy huikeat 176! Loistavaa esimerkkiä nuoremmilleen näyttävä Kaija on polkaissut matkan yhtä soittoa jo 12 kertaa ja parilla muulla kerralla yöpysähdyksen voimin.

– Pyöräilypäivän idea syntyi hiihtoretkelläni Tampereen Kaupin keväthangilla 2005. Minusta oli myös itsestään selvää, että voisimme samalla tukea jotain hyvää kohdetta, Kaija kertoo.

Kaija pyöräilee aktiivisesti arjessaan muutenkin. Hän ottaa mieluummin pyörän alleen kuin odottelee bussia pysäkeillä, ja kehottaa muita samaan.

– Pyöräillessä virkistyy välittömästi, ja vasta sadan kilometrin jälkeenhän se hyvä olo alkaakin!

Virkistystä ja valistusta myös pääkopalle

Pyöräilypäivään on kuulunut aina myös jokin mielenkiintoinen, laadukas asiantuntijaluento henkilöstölle. Ensimmäisellä kerralla tuimme YK:n naistenjärjestö UNIFEMiä (nykyään: YK:n tasa-arvojärjestö UN Women), ja saimme luennoitsijaksi tuolloisen puheenjohtaja Helena Rannan. Tänä vuonna saamme kuulla asiantuntijan vinkkejä palautumiseen.

Vuonna 2005 Helena Ranta kertoi meille UNIFEMin toiminnasta.

Pienillä teoilla on merkitystä! Jaa sinäkin hyvää eteenpäin omalla työpaikallasi ja perusta Pyöräilypäivä vaikkapa Luonnonsuojeluliiton työn tukemiseksi – klikkaa lisätietoa täältä.