Uutiset |

DRA Consulting nimitti Pauliina Lajusen liiketoimintajohtajaksi – ”Geenitestin kautta uusiin haasteisiin”

Pauliina Lajunen (KTM) on aloittanut 29.4.2019 DRA Consulting Oy:n liiketoimintajohtajana (Chief Operating Officer). DRA Consulting on vauhdikkaassa kasvussa oleva asiantuntijapalveluyritys, joka auttaa kansainvälisiä lääkeyrityksiä tuomaan uusia lääkkeitä potilaiden käyttöön.

Pauliinan vastuualueita ovat myynti, markkinointi, viestintä sekä operatiivisten toimintatapojen ja palvelumallien kehittäminen.

”Meillä DRA:ssa on meneillään dynaaminen uudistus- ja kehitystyö, mm. digitalisaation ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen saroilla, joten lisäresurssi on tervetullutta operatiiviseen johtamiseen” sanoo DRA:n toimitusjohtaja Kaija Korpiaho-Haga.

Liiketoimintajohtaja Pauliina Lajunen (kuvassa oikealla) on tervetullut lisäresurssi operatiiviseen johtamiseen. Tämä mahdollistaa minulle keskittymisen täysipainoisemmin koko yrityksen tulevaisuuden varmistamiseen ja strategiseen johtamiseen, kertoo Kaija Korpiaho-Haga (kuvassa vasemmalla).

Pauliinalla on kansainvälisen markkinoinnin koulutus ja kahdeksan vuoden kokemus terveydenhuollon ja terveysteknologian alalta. Hän on työskennellyt erilaisissa markkinoinnin ja myynnin johtamisen sekä liiketoiminnan kehittämisen tehtävissä mm. hoiva-alan yritys Med Group/ONNIssa ja Docrates-syöpäsairaalassa. GE Healthcarella hän johti potilasmonitoreiden globaalia markkinointitiimiä.

”Myynnin ja markkinoinnin johtamisen ohella liiketoimintajohtajan rooli syventää ja laajentaa näkökulmaani terveydenhuollon kentässä. Nyt fokuksessa ovat erilaiset kansainvälisten lääkeyritysten tarpeet”, Pauliina kertoo.

Kaija Korpiaho-Haga on tyytyväinen siihen, että liki satapäisen farmasistijoukon lisäksi taloon saadaan Pauliinan myötä liiketoiminta- ja markkinointiosaamista vauhdittamaan kasvua ja kansainvälistymistä. ”Pauliinan kokemus terveydenhuollosta täydentää osaamistamme ja hyödyttää meitä niin myynnin ja markkinoinnin johtamisen kuin verkostojenkin muodossa.”

Ensikontaktista lähtien Pauliina Lajuseen teki vaikutuksen DRA:sta huokuva rautainen ammattitaito, joka näkyy huikeana asiakastyytyväisyytenä. Myös johdossa yhä toimivien yrityksen perustajien tinkimätön työ henkilöstön hyvinvoinnin ja työilmapiirin eteen havahdutti.

Keskustelujen edetessä vastuualueeseen kuuluvat tehtävät saivat Pauliinan syttymään.

”Näen valtavan potentiaalin myynnin kasvattamisessa niin Suomessa ja Pohjoismaissa kuin Euroopassa laajemminkin. Terävöittämällä myyntiä ja markkinointia sekä kehittämällä operatiivisia toimintoja ja palvelumalleja entisestään on mahdollisuus jatkaa laadukasta työtä potilaiden terveyden turvaamiseksi ja yhä kasvaa kannattavasti ja Euroopan laajuisesti”, summaa Pauliina työkenttänsä.

Ensimmäisenä yrityksenä Suomessa DRA tarjoaa omille työntekijöilleen työsuhde-etuna farmakogeneettisen testin, jonka avulla lääkehoito on mahdollista räätälöidä yksilöllisesti.

”DRA haluaa olla tiennäyttäjä älykkään, rationaalisen ja yksilöllisen lääkehoidon mahdollistajana. Testin avulla haluamme antaa omalle henkilökunnallemme ymmärrystä siitä, miten geneettiset tekijät voivat vaikuttaa itse kunkin lääkehoidon tehoon”, summaa Kaija Korpiaho-Haga.

Pauliina Lajunen raportoi toimitusjohtajalle ja kuuluu yrityksen johtoryhmään.