Uratarinat |

Heli Tenhola

Proviisori Heli Tenhola on työskennellyt DRA:lla pian täydet kymmenen vuotta. Heli aloitti uransa DRA:lla jo opiskelijana, ja vuosien varrella kertynyt kokemus on vienyt hänet entistä monipuolisempiin ja vastuullisempiin asiantuntijatehtäviin lääkealalla. Seuraavassa pääset tutustumaan Helin kiinnostavaan urapolkuun.

Mitä teet DRA:lla ja minkälaisia ovat työtehtäväsi tällä hetkellä?

Toimin tällä hetkellä asiakasyrityksessä laatutehtävissä. Olen mukana erilaisissa auditoinneissa ja autan asiakasyrityksen EU:ssa toimivia tytäryhtiöitä valmistautumaan tarkastuksiin. Toimin myös yhtenä EU-alueen koulutusyhteyshenkilöistä, ja olen myös tiiviisti mukana yrityksen riskienhallinnassa ja järjestämässä erilaisten prosessien riskienarviointeja. Pääsääntöisesti aikani kuluu siis asiakasyrityksessä, mutta osallistun asiantuntijatehtäviin myös DRA:lla: päivitän perehdytysmateriaalejamme ja tuen kollegoita erilaisissa laatutehtävissä.

Minkälainen on ollut kasvutarinasi DRA:lla?

Ensimmäiset viisi vuotta tein DRA:lla pääasiassa myyntilupatöitä, mutta myös jonkin verran lääketurvaan liittyviä töitä. Laatutyöt ovat kulkeneet pienempänä osana aina muiden tehtävieni rinnalla, ja pikkuhiljaa olen siirtynyt enemmän laatupuolelle. Käännekohta urallani oli vuosi 2017, jolloin siirryin äitiysloman jälkeen suoraan vastuunalaiseksi johtajaksi isoon yritykseen, jossa toimin DRA:n kautta konsulttina tälläkin hetkellä. Tällöin kaikki muu työ jäi, sillä vastuunalaisen johtajan tehtävät ja laatutyö imaisivat minut täysillä mukaansa. Nyt olen ottanut jälleen seuraavan askeleen urallani ja siirtynyt vastuunalaisen johtajan tehtävistä QA Specialistin rooliin.

Mikä on parasta omassa työssäsi? Mikä työssäsi kiehtoo?

Aiemmin työni oli sidoksissa asiakasyrityksen Suomen organisaatioon, mutta nykyisessä roolissani QA Specialistina olen päässyt sisälle yrityksen koko laatuorganisaatioon ja saan tehdä laajemmin EU-tason yhteistyötä, mikä on erittäin mielenkiintoista. Myös oman roolini kehittyminen ja sen myötä lisääntynyt vastuu motivoi.

Mikä on supervoimasi? Mikä on erityisosaamisesi alalta?

Supervoimiani ovat hyvä kokonaisuuksien hallinta ja laaja-alaisuus: minulla on kokemusta niin myyntilupa-, lääketurva- kuin laatuasioista.

Mikä tekee DRA:sta erityisen?

DRA on mahdollistanut työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen todella joustavasti sen mukaan, miten tilanteet ovat vaihdelleet omassa elämässäni mm. perhevapaiden aikana ja lasten ollessa pieniä. Näin sekä kotona oleminen että työ ovat pysyneet mielekkäänä, ja molempia on ollut sopivassa suhteessa. Työnantaja on joustanut työnajoissa, ja toisaalta olen myös itse sovittanut työaikojani silloin, kun asiakasyritys on tarvinnut työpanostani enemmän – joustoa on siis ollut molempiin suuntiin.

Miksi voisit suositella DRA:ta työpaikkana muille?

DRA on erinomainen näköalapaikka lääkealalle: DRA:lla tehdään monipuolisesti kaikkea, mikä liittyy lääketeollisuuteen ja lääkeyritysten toimintaan, joten se tarjoaa hyvät mahdollisuudet saada kattava kokonaiskuva monista lääkealan osa-alueista. Plussaa ovat myös vaihtelevat työtehtävät, mahdollisuus kehittyä ja saada lisää vastuuta – näistä syistä olenkin viihtynyt samassa työpaikassa pian jo kymmenen vuotta.