Blogi |

Vastuullisuus is us – vastuullisuuden sanoista tekoihin

Mitä vastuullisuus merkitsee sinulle? Mikä olisi sinun vastuullisuustavoitteesi vuodelle 2022? Näitä kysymyksiä esitettiin DRA:laisille vuoden alussa. 

DRA:n strategian yhtenä kärkiteemana tälle vuodelle on vastuullisuus, jonka ulotamme myös koko henkilöstön tavoitteiksi. Vastuullisuustavoitteet ovat luonnollinen jatke DRA:n henkilöstön ilmasto- ja ympäristötavoitteille, joita toteutimme edellisinä vuosina.

Oman vastuullisuustavoitteen pohjana käytettiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteita vuodelle 2030.  Syntyi lähes 160 tavoitetta, jotka liittyivät vastuullisempaan kulutuskäyttäytymiseen, ruokavalioon, energiaan, kierrätykseen, ympäristöystävälliseen liikkumiseen ja hyväntekeväisyyteen.  

Organisaation vastuullisuus muodostuu parhaimmillaan sen jäsenten teoista. Kampanja saikin nimekseen Vastuullisuus is us.  Vastuullisuus on jokapäiväisiä valintoja ja päätöksentekoa. DRA jatkaa yritysvastuullista toimintaa tukemalla vastuullisten ja kestävän kehityksen kohteita. Lahjoituksia on annettu vuoden aikana vihreälle farmasialle, HUS:sin tehohoidossa työskenteleville hoitajille, mielenterveystyölle ja nyt viimeisimpänä humanitaarisena apuna Ukrainan kriisiin.  

Vastuullinen yritys menestyy kestävällä tavalla ja vastuullisuus avaa myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Teema on vahvasti läsnä myös toukokuussa järjestettävässä DRA:n ÄLY-juhlaseminaarissa, jossa mm. europarlamentaarikko ja Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja Heidi Hautala tulee puhumaan yritysvastuusta.  

Entäpä mikä olisi sinun vastuullisuustavoitteesi, hyvä lukija? Lähde sinäkin mukaan vastuullisuuden sanoista tekoihin!