Blogi |

DRA assistentin silmin

Päädyin DRA:lle assistentiksi lukion jälkeen, kun halusin välivuoteni aikana kerryttää työkokemusta, kokea uusia asioita ja löytää oman juttuni. Assistentti on tavallaan jokapaikanhöylä, sillä konsulttityön ympärillä on lukemattomia asioita, joita ilman koulutustakin voi hoitaa. Tärkein tehtävä on luoda toimistolle työrauha, jotta konsultit voivat keskittyä täysin omaan substanssityöhönsä. 

Työn monipuolisuus palkitsee

Kehykset assistentin työlle luovat toimiston ”kotityöt”. Näiden lisäksi olen saanut osallistua monenlaisiin projekteihin ja sisäisten tapahtumien järjestämiseen. Vaikka vastuun ottaminen alkuun jännittikin, ensimmäisestä järjestämästäni tapahtumasta ei tullutkaan katastrofia. ”Kyllä sinä osaat!” ja ”Saat vapaat kädet!”. Nämä kollegoiden ja erityisesti muiden assistenttien antama kannustus ja tuki olivat korvaamatonta. Kiitokset ja kehut toivat onnistumisen tunteen ja ruokaakin riitti vielä seuraavan päivän aamukahveille.

Työ onkin opettanut minulle itseni johtamista ja rohkeutta tarttua lähes kaikenlaisiin työtehtäviin. Työn monipuolisuuden ansiosta olen saanut työstäni irti enemmän kuin olisin osannut ennakolta ajatellakaan.

Arjen keskellä sattuu ja tapahtuu

Assistentin tärkein työväline on kalenteri. Mutta vaikka kuinka pyrkii suunnittelemaan ja ennakoimaan asioita, kommelluksiltakaan ei ole voinut välttyä. On kaahailtu aamuviideltä hakemaan pikkujoululahjoja ja toimistolla hoksattu, että ne pitäisi vielä paketoida. Ja toisinaan aamukahvit ovat jääneet hautumaan suodatinpussiin vähän liian pitkäksi aikaa. Kömmähdyksistä ja arjen hektisyydestä huolimatta töitä tehdään hymy huulilla ja pilke silmäkulmassa.

Tuntosarvet pystyssä uusille ideoille

Parhaimmillaan assistentti pursuaa ideoita ja on tuntosarvet pystyssä valmiina reagoimaan työyhteisön tarpeisiin. Lukuisia keskusteluita on käyty mm. työhyvinvoinnin ja -viihtyvyyden parantamisesta. Nämä ovat monesti kollegoille vain käytäväkeskusteluita, mutta assistenttina asioita on tullut kirjattua idealistalle. Ja voi sitä onnen määrää, kun sen ”jonnin joutavan keskustelun” seurauksena kahvipöytään onkin mystisesti ilmestynyt vaikkapa ekologisesti tuotettua kahvia.

Avoin ja positiivinen työilmapiiri luo kannustavan vastaanoton uusille ideoille ja ehdotuksille. Ja usein ideat työpaikan ja kotikonttoreiden viihtyvyydestä myös päätyvät toteutukseen.

Assistentin työnkuva on ikuisesti kehittyvä ja muuttuva, mikä tekeekin siitä erityisen jännittävää. Koskaan ei tiedä varmaksi, mitä uusi päivä tai viikko pitää sisällään ja se juuri on tämän työn suola.