Tulevaisuusviisaus – Älystä viisauteen

torstaina 12.5.2022 klo 8.30-12.00

Kohtaa erilaisia tulevaisuuskuvia vihreästä farmasiasta, yritysvastuullisuudesta, terveysteknologian uusimmista innovaatioista ja kvanttiteknologian mahdollisuuksista lääkekehityksessä.

Tapahtumalla juhlistamme DRA:n 20-vuotis juhlavuotta.

KATSO VIDEOTALLENNE TAPAHTUMASTA

tai

KUUNTELE PUHEENVUOROJA PODCASTINÄ

Tilaisuus toteutettiin hybridimuotoisena kutsuvierastilaisuutena Pikku-Finlandiassa sekä kaikille avoimena online-tapahtumana.

Puhujat

Elina Hiltunen

Elina Hiltunen

Maailman johtaviin futuristeihin kuuluva Elina Hiltunen on arvostettu luennoitsija, kouluttaja ja tulevaisuudentutkija. Taustaltaan hän on kauppatieteiden tohtori ja diplomi-insinööri. Hän on myös 14 kirjaa julkaissut kirjailija ja kolumnisti. Parhaillaan Elina tekee toista väitöskirjaansa Maanpuolustuskorkeakouluun aiheesta science fictionin käyttö puolustusorganisaation ennakoinnissa.

Heidi Hautala

Heidi Hautala

Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja ja yhdeksi vaikutusvaltaisimmista europarlamentaarikoista nimetty Heidi Hautala on aktiivinen ihmisoikeuksien, avoimuuden, globaalin oikeudenmukaisuuden ja ympäristövastuullisen lainsäädännön puolestapuhuja. Hän on perustanut mm. vastuullista liiketoimintaa edistävän työryhmän nimeltään Responsible Business Conduct, jonka tavoite on EU-tason yritysvastuudirektiivin voimaan saattaminen.

Sabrina Maniscalco

Sabrina Maniscalco

Sabrina Maniscalco is a Professor of Quantum Information, Computing and Logic at the University of Helsinki. She has been working on Quantum Technology for over 20 years, focussing on noise in quantum devices, complex quantum systems and quantum simulations. Sabrina is CEO and co-founder of Algorithmiq.

Anna Mäkelä

Anna Mäkelä

Biotekniikan tohtori Anna Mäkelä työskentelee senioritutkijana Professori Kalle Sakselan tutkimusryhmässä Helsingin yliopistossa päävastuunaan kohdennetun Sherpabody -sitojaproteiiniteknologian hyödyntäminen syövän CAR-T-soluterapian sekä erilaisten virusestäjien kehitystyössä. Annan ydinosaamistaan ovat erilaisten sitojaproteiiniteknologioiden kehittäminen ja hyödyntäminen biolääketieteen sovellutuksiin biologisiksi lääkkeiksi, virustorjuntaan sekä diagnostiikkaan.

Johana Kuncová-Kallio

Johana Kuncová-Kallio

Tohtori Johana Kuncová-Kallio on työskennellyt laajasti soluteknologian ja -diagnostiikan parissa vuodesta 2000. Hän on toiminut Hollannin teknologiasäätiön (Dutch Technology Foundation) ja Euroopan komission arvioijana ja ollut rakentamassa BioMediTech instituuttia, jossa yhdistyvät lääketieteellinen ja insinööritietämys. Nykyisessä tehtävässään UPM Biomedicalsin johtajana hän edistää luontopohjaisia 3D-soluviljelyn, 3D-biotulostuksen ja haavanhoidon sovelluksia. Tavoitteena on kehittää nopein translationaalinen alusta soluhoidoille.

Sanja Karlsson

Sanja Karlsson

Sanja Karlsson työskentelee projektikoordinaattorina ja tutkijana Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnan luotsaamassa monitieteellisessä SUDDEN – Kestävä lääkekehitys tutkimushankkeessa. Hän on myös farmasian tiedekunnan Generation Green -työryhmän jäsen, jonka tavoitteena on integroida ympäristö- ja kestävyysnäkökulmia laajalti farmasian alan koulutukseen. Taustaltaan hän on ympäristömikrobiologi (MSc) ja farmaseutti (BSc).

Ohjelma

8.30

Tervetuloa

(Pikku-Finlandian aamiainen)

8.45 (online-ohjelma alkaa)

DRA 20 v. katsoo tulevaisuuteen. Mitä on tulevaisuusviisaus ja miten sitä kehitetään

DRA Consulting toimitusjohtaja Kaija Korpiaho-Haga

Ennustamattoman maailman tulevaisuudet

Futuristi Elina Hiltunen

Vihreä farmasia pelastaa maailman?

Tutkija, Helsingin yliopiston farmasian tiedekunta Sanja Karlsson

n. 10.00-10.15

Tauko

Nenäsuihkeella koronasuoja – myös tulevat pandemiat

Tutkijatohtori, Helsingin yliopisto Anna Mäkelä

Koivunanosellu soluterapioiden kantajaksi

UPM:n Biomedicals-yksikön johtaja Johana Kuncovà-Kallio

Bringing quantum computers to discover new pharmaceuticals - revolution of life science

Algorithmiq CEO Sabrina Maniscalco

Round table -keskustelu

EU:n yritysvastuudirektiivi, globaali yritysvastuu - strategiaa ja tekoja

Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja Heidi Hautala

Yllätyksellinen päätösnumero

n. 12.00

Tilaisuus päättyy

Tapahtumassa mukana:

stereoscape