Uutiset |

Terveysteknologiatiimimme vahvistuu

Terveysteknologia-alan yritykset ovat jo pitkään olleet tärkeä asiakas DRA:lle.  Vastataksemme entistä paremmin asiakkaidemme tarpeisiin vahvistamme nyt erityisasiantuntemustamme lääkinnällisten laitteiden (MD tai IVD-laite) palveluiden osalta.  

Terveysteknologiatiimin vetäjäksi on nimitetty lääketieteellisen teknologian tohtori Tiina Riihimäki (PhD).

”Olemme valtavan tyytyväisiä saadessamme Tiinan kaltaisen rautaisen ammattilaisen johtamaan terveysteknologiatiimiämme”, iloitsee Unit Head Eija Kinos . ”Tiinalla on jo yli 15 vuoden kokemus niin lääkinnällisten laitteiden arviointipuolesta kuin lääketieteellisen teknologian tieteellisestä työskentelystä sekä teollisuudesta”, Eija listaa.

Tiina Riihimäki ja Eija Kinos

Tiina on työskentellyt ilmoitetussa laitoksessa Suomessa ja  Ruotsissa sekä direktiivien (MDD/IVDD) että asetuksen (MDR) parissa. Hän on toiminut pääarvioitsijana MD/IVD-tuotteille sekä ISO 13485/ISO 9001 laatujärjestelmille. Viimeisimpänä hän on työskennellyt ilmoitetussa laitoksessa suunnittelun spesialistina ja teknisen tiedoston vaatimustenmukaisuudenarvioijana sekä toiminut erityisasiantuntijana ei-aktiivisille haavahoitotuotteille että pre-kliiniselle arvioinnille (biologinen turvallisuus).

Näiden lisäksi Tiinalla on kokemusta lääketeollisuudesta lääkinnällisten laitteiden Quality&Vigilance lead -roolista ja hän on kouluttanut yrityksiä laatuasioihin liittyen.

”Monipuolisen työtaustani ansiosta minulla on selkeä kuva yritysten nykytilanteesta ja niistä haasteista, joita esimerkiksi uudet MD- ja IVD-asetukset tuovat lääkinnällisten laitteiden kanssa toimiville yrityksille”, Tiina toteaa. ”Odotan innolla, että pääsen hyödyntämään tätä ilmoitetun laitoksen arviointikokemustani ja rikastamaan näin lääkinnällisten laitteiden palvelutarjontaa DRA:lla. Pystymme nyt entistä laaja-alaisemmin palvelemaan lääkinnällisten laitteiden kanssa toimivia asiakkaita”.

DRA:n terveysteknologiatiimi hallitsee lääkinnällisten laitteiden koko elinkaaren niin kotimaisilla kuin globaaleilla markkinoilla. Palvelutarjontaamme kuuluvat myös koulutukset.  Tutustu tarkemmin terveysteknologiapalveluihimme.