Uutiset |

Lahja kestävälle tulevaisuudelle ja vihreälle farmasialle

Helsingin yliopiston farmasian tiedekunta on ottamassa johtavaa roolia farmasian ympäristövaikutusten tutkimuksessa ja opetuksessa. Suomeen ollaan perustamassa maailman ensimmäistä farmasian kestävän kehityksen professuuria.

Tänä jouluna haluamme joulumuistamisten sijaan antaa lahjan kestävälle tulevaisuudelle ja vihreälle farmasialle. Teimme jälleen lahjoituksen Helsingin yliopiston farmasian kestävän kehityksen rahastoon ja perustettavalle professuurille. Lahjoituksella haluamme osaltamme tukea maailman ensimmäisen farmasian kestävän kehityksen professuurin saamista Suomeen.

Pyrimme edistämään tekoja, joilla ympäristöhaittoja voidaan tehokkaasti vähentää lääkkeiden elinkaaren kaikissa vaiheissa. Farmasian kestävälle kehitykselle on maailmanlaajuinen tarve ja professuuri vakiinnuttaa kestävän kehityksen osaksi farmasian tutkimus- ja opetusteemoja. Professuurin ympärille rakentuva tutkimusryhmä tulee kokoamaan yhteen alan asiantuntijoita, jotka pystyvät toimimaan lääkekehityksessä, teollisuudessa, viranomais- ja järjestötahoilla sekä suorissa kontakteissa lääkkeiden käyttäjiin.

Toivotamme kaikille rauhallista joulua ja toiveikasta uutta vuotta!

Pysähdy jouluna vuoden älykkäimpien puheenaiheiden äärelle ja kuuntele ÄLYcast jaksot lääkkeiden ympäristövaikutuksista ja rokoteinnovaatioista!