Uratarinat |

Tuomas Tepponen

Proviisori Tuomas Tepponen tuli DRA:lle tammikuussa 2019, ja kuten monet DRA:n huippuasiantuntijoista, hän on keikkatyössä konsulttina DRA:n asiakasyrityksessä. Alta voit lukea Tuomaksen mietteitä muun muassa siitä, minkälaista on toimia tiiviinä osana asiakkaan laadunvarmistusorganisaatiota.

Mitä teet DRA:lla ja minkälaisia ovat työtehtäväsi tällä hetkellä?

Kuulun DRA:n lääketukkukauppatiimiin. Tehtäväkenttäni on melko laaja, ja tällä hetkellä työaikani kuluu sataprosenttisesti keikkatyössä asiakkaalla, jossa toimin vastuunalaisena johtajana huhtikuusta. Työtehtäväni liittyvät yrityksen lääketukkukaupan laadunvarmistukseen, mistä vastaan Suomen osalta.

Minkälainen on ollut kasvutarinasi DRA:lla?

Toimin aluksi laatuasiantuntijana eräässä asiakasyrityksessä. Nyt vastuunalaisen johtajan tehtävän saamisen myötä olen kasvanut asiantuntijan roolista johtohenkilön rooliin. DRA:lla kannustetaan kouluttautumiseen ja uuden oppimiseen. Kun aloitin nykyisessä tehtävässä, tiiminvetäjäni osoitti hyvin selkeästi, että hänellä oli vahva luotto osaamiseeni. Se tuntui kivalta. Olen saanut tukea osaamiseni kehittämiseen nimenomaan mentoroinnin kautta. Laadunvarmistuksessa täytyy pitkälti tulkita tiettyjä sääntöjä, ja pohdimmekin tiimin sisällä jatkuvasti sitä, miten meidän pitää tehdä asioita, jotta teemme ne oikein. DRA:lla on niin paljon osaamista laadunvarmistuksesta ja tukkukauppatoiminnasta, että kollektiivinen tietomäärämme on todella valtava.

Mikä on parasta omassa työssäsi? Mikä työssäsi kiehtoo?

Työ on todella monipuolista. Olen nyt asiakasyrityksen ainoa laadunvarmistustyötä tekevä henkilö Suomessa, ja pidän nykyisessä asemassani ehkä eniten siitä, että kukaan ei sanele päivittäisiä työtehtäviäni, vaan vastuu on täysin omilla harteillani; voin itse määritellä, mitkä asiat ovat tärkeitä ja mitä haluan saada päivän aikana aikaiseksi.

Mikä on supervoimasi? Mikä on erityisosaamisesi alalta?

Kylmäpäisyys. Nykyisessä tehtävässäni pitää välillä sietää paljonkin painetta. Laadunvarmistushan tulee yleensä kuvioihin siinä vaiheessa, kun asiat menevät pieleen.

Kollegoideni mukaan olen aina ollut avoin uusille asioille ja mielipiteiden vaihtamiselle. Nykyisessä työympäristössäni asiakasyrityksessä meillä on yhteinen laadunvarmistusjärjestelmä ja neljä pohjoismaista vastuunalaista johtajaa, joilla jokaisella saattaa olla eri näkemyksiä ja perusteluita. Tämä vaatii kykyä tehdä kompromisseja.

Mikä tekee DRA:sta erityisen?

Aamukahvit. Tästä on DRA:lla pitkät perinteet ja kahvittelusta on meillä jalostettu erilaisia versioita – jopa kokonainen aamupalaviikko. Mielestäni on hyvinkin erityistä, että yrityksessä kannustetaan siihen, että aamulla otetaan hetki ja kokoonnutaan juttelemaan yhdessä kollegoiden kanssa. Tämä on myös rytmittänyt todella mukavasti työntekoa.

Miksi voisit suositella DRA:ta työpaikkana muille?

DRA tarjoaa mahdollisuuden oppia lyhyen ajan sisällä monenlaisia asioita ja saada kokemuksia eri yrityksistä ja positioista. Asiakaskeikkojen pituus vaihtelee, ja nykyinen vastuunalaisen johtajan tehtäväni voi kestää vielä pitkään, mutta taustalla on aina se mahdollisuus, että tehtävää voi myös tarvittaessa vaihtaa DRA:n sisällä. Lisäksi DRA:lle on luotu sellainen arvomaailma, että asioista pitää aina pystyä puhumaan. Koko DRA:n organisaatiossa on välittävä ilmapiiri, ja mielestäni se lähtee ihan yrityksen johdosta.