Uratarinat |

Saima Joutsiniemi

Proviisori Saima Joutsiniemi on työskennellyt DRA:lla pian täydet 15 vuotta. Ennen DRA:ta hänelle oli jo kertynyt kokemusta lääketukkukaupasta ja laatuasiantuntijan tehtävistä. Tutustu Saiman mielenkiintoiseen uratarinaan ja lue lisää siitä, mitä pitkä ura DRA:lla on hänelle tarjonnut.

Mitä teet DRA:lla ja minkälaisia ovat työtehtäväsi tällä hetkellä?

Toimin GDP (Good Distribution Practice) -‑tiimin vetäjänä: vastuullani on ohjata omia tiimiläisiäni, ja lääketukkukaupan asiantuntijana järjestän myös sisäistä perehdytystä ja koulutusta sekä kehitän oman tiimimme toimintaa ja koko DRA:n lääketukkukauppaosaamista. Teen myös lääketukkukauppa-alan töitä asiakkaillemme, eli esimerkiksi auditointeja ja erilaisia senioritason selvitystöitä.

Minkälainen on ollut kasvutarinasi DRA:lla?

Tein aluksi pitkään myyntilupatöitä. Myyntilupapuoli oli minulle täysin uusi alue, johon ilokseni pääsin tutustumaan. Lääketukkukaupan säädöksiin olin perehtynyt jo aiemmissa töissäni, ja sen osaamisen toin mukanani DRA:lle tullessani. Osaamiseni kehittymistä on tuettu DRA:lla todella hyvin. Lisäksi eri asiakkaiden tehtäviin perehtyminen on aina vähän kuin aloittaisi uudessa tehtävässä – sekin kerryttää koko ajan osaamista.

Koen, että DRA:n suuri vahvuus on se, että meillä osataan ja halutaan jakaa tietoa sisäisesti. Esimerkiksi kun joku osaavista kollegoista käy päivän koulutuksessa, hän pitää siitä muille tunnin kestävän sisäisen yhteenvedon, johon hän tiivistää koulutuksen olennaisimman annin. Tästä on valtavasti hyötyä myös asiakkaillemme, sillä sen ansiosta me DRA:lla osaamme koota olennaiset tiedot myös heidän tarpeisiinsa.

Mikä on parasta omassa työssäsi? Mikä työssäsi kiehtoo?

Ehdottomasti monipuolisuus ja vaihtelevuus. Vaikka olen ollut pitkään DRA:lla, minusta ei tunnu siltä kuin olisin ollut koko ajan samassa työpaikassa, koska olen matkan varrella nähnyt niin monen eri yrityksen asioita ja erilaisia tehtäviä. Koska DRA:lla tehdään monen liiketoiminta-alueen töitä, niiden joukosta on mahdollisuus löytää itselleen mieluisin, eli juuri se osa-alue, jolla kukin haluaa jalostaa omaa osaamistaan kaikkein syvimmäksi. Tehtävien monipuolisuus tuo todella hyvää ymmärrystä koko alasta – esimerkiksi itselleni on valtavasti hyötyä siitä, että ymmärrän myös myyntilupa-asioita ja -prosesseja.

Mikä on supervoimasi? Mikä on erityisosaamisesi alalta?

Olen hyvä lakitekstien ja vaatimusten sovittamisessa käytäntöön; osaan sanoittaa sen, mitä milloinkin vaaditaan, eli esimerkiksi minkälaisia tarkastuksia vuosittain on tehtävä. Vaatimukset on pystyttävä kääntämään liiketoiminnallisesti järkeväksi toiminnaksi, ja se on vahvuuteni.

Päivittäisessä työssä supervoimani on kyky kääriä hihat ja ryhtyä hommiin, vaikka kaikkiin kysymyksiin ei olisikaan valmiina vastauksia.

Mikä tekee DRA:sta erityisen?

DRA:lla erityistä on hyvä yhteisöllisyys ja vahva tekemisen kulttuuri. Meillä on luottamus siihen, että asiat onnistuvat. DRA:n omistajat ovat itse mukana yrityksen päivittäisessä työssä, minkä ansiosta strategiamme ja tavoitteemme näkyvät erittäin kirkkaina.

Miksi voisit suositella DRA:ta työpaikkana muille?

DRA tarjoaa paljon mahdollisuuksia nähdä erilaisia tehtäviä ja erilaisia asiakkaita. Meillä on töissä todella osaavia, taitavia ja innostuneita henkilöitä, joiden kanssa on aina mielenkiintoista tehdä töitä. Lisäksi DRA:lla on valtavan kehittyvä henki: Yrityksemme on 20 vuodessa mennyt koko ajan eteenpäin ja monessa asiassa vieläpä aivan kehityksen kärjessä.