Uratarinat |

Henriikka Larjomaa

Proviisori Henriikka Larjomaa on 15 viime vuoden aikana nähnyt, kuinka DRA on kasvanut muutaman kymmenen työntekijän pienyrityksestä yli sadan asiantuntijan osaamiskeskukseksi, ja hän on ollut itsekin jo monessa mukana. Lue Henriikan mielenkiintoinen uratarina alta.

Mitä teet DRA:lla ja minkälaisia ovat työtehtäväsi tällä hetkellä?

Teen myyntilupa-asiantuntijana töitä kahdelle asiakasyritykselle ja toimin vastuunalaisena johtajana asiakasyrityksessä. Tammikuussa 2021 päättyi pitkä ja kiireinen työjakso, kun tehtävä vastuunalaisena johtajana edellisessä asiakasyrityksessä päättyi ja samaan aikaan myyntilupapuolen asiakkaan töissä oli rauhallisempaa. Oli todella virkistävää, kun työpöytä tyhjeni ja sain vuorostani auttaa kollegoitani projektiluonteisesti erilaisissa tehtävissä.

Kesän 2021 jälkeen koittivat kuitenkin uudet kuviot: aloitin muutaman kuukauden sisällä erään asiakastiimimme vetäjänä, myyntilupa-asioihin keskittyneen yksikkömme yhtenä tiiminvetäjänä ja lisäksi vielä vastuunalaisena johtajana uudessa asiakasyrityksessä.

Minkälainen on ollut kasvutarinasi DRA:lla?

Olen alusta asti tehnyt DRA:lla sekä myyntilupa- että laatutöitä ja päässyt kehittämään osaamistani erityyppisten ja kokoisten asiakkaiden töiden parissa. Kun hyppäsin noviisina ensimmäistä kertaa vastuunalaisen johtajan tehtävään, huomasin todella, miten tärkeää kollegoiden tuki on. DRA:lla voi aina kysyä apua kollegalta ja pallotella asioita. Etenkin laatupuolella olen saanut kasvaa yhdessä asiakasyrityksen kanssa, kun vastuullani ollut asiakasyritys kasvoi vuosien varrella pienestä toimijasta kymmenien valmisteiden ja työntekijöiden yritykseksi.

Mikä on parasta omassa työssäsi? Mikä työssäsi kiehtoo?

Myyntilupa- ja laatutyöt ovat hyvin erityyppisiä: Myyntilupatyössä on enemmän aikatauluja ja deadlineja, laatutöissä taas on enemmän vapautta ja voi suunnitella töiden aikataulua vapaammin. Akuutit asiat taas tuovat työhön mukavaa vaihtelua ja mielenkiintoa, mutta toisaalta enemmän haasteita ajankäytön kannalta. Tiiminvetorooli lisää omaan työhöni vielä kolmannen erityyppisen elementin. Olen ihmiskeskeinen, ja esimerkiksi vastuunalaisen johtajan työssä pidän intensiivisistä palavereista kollegoiden ja asiakkaiden kanssa.

Mikä on supervoimasi? Mikä on erityisosaamisesi alalta?

Positiivinen ajattelu: ”kyllä asiat hoituvat” on kantava ajatukseni sekä yleisesti työasioissa että ihmisten välisissä suhteissa työpaikalla. Suhtaudun myös muutoksiin lähtökohtaisesti positiivisesti.

Mikä tekee DRA:sta erityisen?

DRA:lla erityistä on yhteisöllisyys, joka on säilynyt hyvin myös yrityksen kasvaessa. Työnantajan järjestämien tapahtumien lisäksi vuosien varrella henkilökunta on myös itse ideoinut mm. teatteri- ja kutomiskerhot. Tänä vuonna aloitettiin henkilökunnan ideoimana  lajikokeilut, joihin työnantajakin lähti hienosti mukaan sponsoroimaan tutustumista eri liikuntalajeihin ja samalla myös työkavereihin. Lisäksi DRA:lla on tapana, että uudet työntekijät esittäytyvät koko henkilöstön yhteisessä kuukausikokouksessa ja kertovat muustakin kuin työminästä ja työurasta. Tämä tekee uuden ihmisen ihan eri tavalla tutuksi ja tuo hänet heti osaksi DRA:n yhteisöä.

Miksi voisit suositella DRA:ta työpaikkana muille?

Meillä saa tehdä joustavasti hybridityötä omien työtehtävien ja oman elämäntilanteen mukaan, mutta välillä tietysti käydään toimistolla tapaamassa työkavereita ihan kasvotusten. Toinen syy, miksi voin suositella DRA:ta työpaikkana, on mahdollisuus tehdä useita erilaisia töitä yli tiimirajojen. Kolmantena haluan vielä nostaa esille kollegiaalisen tuen: DRA:lla minulla on aina sellainen fiilis, että yhdessä tätä työtä tehdään!