Uratarinat |

Anne Soikkeli

Farmasian tohtori Anne Soikkeli siirtyi kuutisen vuotta sitten lääkeyrityksestä DRA:lle oppiakseen uutta ja saadakseen entistä laajemman näköalan lääkealalle. Lue alta, miten monipuolisia uramahdollisuuksia työ DRA:lla on Annelle avannut.

Mitä teet DRA:lla ja minkälaisia ovat työtehtäväsi tällä hetkellä?

Toimin markkinoinnin valvonnan ja lääketieteellisten asiantuntijapalveluiden tiiminvetäjänä. Tehtäviini kuuluu tietysti ihan tiiminvetoon liittyviä asioita eli esimiestöitä, tarjouksien tekemistä, sopimusasioita ja asiakaspalavereita, mutta myös asiakkaille tehtävää asiantuntijatyötä. DRA:lla voi työskennellä hybridisti: teen joustavasti etätöitä ja käyn DRA:n toimistolla muutamana päivänä viikossa.

Minkälainen on ollut kasvutarinasi DRA:lla?

Tulin DRA:lle markkinoinnin valvonnan asiantuntijatehtäviin tekemään keikkatyötä asiakasyrityksillemme. Melko pian yrityksessä tapahtui henkilöstövaihdoksia ja minulle tarjottiin markkinoinnin valvonnan tiiminvetäjän paikkaa. Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta esimiestyöstä, mutta DRA:lta olen saanut siihen paljon koulutusta. DRA:lla esimiehistä pidetään todella hyvää huolta. Meillä on myös huippuhyvä HR-tiimi, jolta saa jatkuvasti tukea. Esimiestyötä on ilo tehdä, kun on ammattilaisia tukemassa.

Mikä on parasta omassa työssäsi? Mikä työssäsi kiehtoo?

Nopeatempoisuus – se, että koko ajan tapahtuu paljon ja että saan olla mukana niin monissa asioissa. Voin hyödyntää omaa vankkaa asiantuntemustani markkinoinnin valvonnasta ja toisaalta pääsen myös jatkuvasti kehittämään DRA:n toimintaa. Muutaman viime vuoden aikana DRA on kasvanut voimakkaasti, ja nyt meitä on jo yli 100. Uusien asiantuntijoiden perehdyttäminen työhön DRA:lla onkin jatkuvasti käynnissä. Kaikilla heistä ei välttämättä ole vielä kovin paljon aikaisempaa kokemusta ja osaamista alalta, ja minusta on ihanaa voida jakaa osaamistani ja tarjota uusille henkilöille mahdollisuus päästä töihin lääketeollisuuteen. Kun aluksi lähdetään liikkeelle hyvin yksinkertaisista kysymyksistä, on todella palkitsevaa huomata, että hetken päästä keskustellaankin asioista jo aivan tasaveroisina asiantuntijoina.

Mikä on supervoimasi? Mikä on erityisosaamisesi alalta?

Into ja palo uutta kohtaan, ja toisaalta halu oppia ja mennä asioissa eteenpäin. Työpöydälläni on loputtomia kaaoksia, mutta aina kaikki palaset jotenkin vain loksahtavat kohdilleen. Uskon aika sinisilmäisesti siihen, että asiat aina järjestyvät. Tämä can do ‑asenne varmasti näkyy asiakkaillemme hyvänä palveluna: me hoidamme, ja pystymme myös järjestämään asiakkaille heidän tarvitsemiaan lisäresursseja.

Mikä tekee DRA:sta erityisen?

DRA:lla erityistä on upeat kollegat. Lisäksi täällä pääsee näkemään paljon erilaisia ja erikokoisia asiakasyrityksiä, jotka toimivat kaikki omalla tavallaan. DRA onkin mahtava näköalapaikka lääkealan markkinoinnin valvontaan. Me tiedämme, mitä lääkemarkkinoinnin saralla tällä hetkellä tapahtuu – ja siitä hyötyvät myös asiakkaamme.

Miksi voisit suositella DRA:ta työpaikkana muille?

Tämä on ehdottomasti oikea paikka sellaiselle lääkealasta kiinnostuneelle henkilölle, joka tykkää nopeatempoisesta tekemisestä, muutoksista ja vaihtelusta ja uskaltaa tarttua rohkeasti uusiin asioihin.