Lehdistötiedote |

Suomalainen DRA Consulting osaksi PharmaLex-konsernia

Yhdistyminen avaa lääke- ja terveysalan asiantuntijoille ja yrityksille ovet globaaleille markkinoille.

Julkaisuvapaa heti
DRA Consulting Oy


Suomalainen DRA Consulting ja maailmanlaajuinen PharmaLex yhdistyvät lähes 3 000 lääkealan asiantuntijan osaamiskeskukseksi. Kummankin yrityksen erityisosaamista ovat lääkkeiden ja lääkinnällisten laitteiden myyntilupiin ja markkinoille tuloon liittyvät palvelut.

Yhdistyminen tuo kummankin yhtiön asiakkaille synergiaetuja ja vauhdittaa osaltaan Pohjoismaista yhteistyötä lääkemarkkinoilla.

Sekä työntekijät että perustajaosakkaat jatkavat yhtiössä kaupan jälkeen nykyisissä tehtävissään. Yrityskauppa ei vaikuta tämänhetkisiin sopimuksiin asiakkaiden tai yhteistyökumppaneiden kanssa. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Vuonna 2002 perustettu DRA Consulting on alallaan markkinajohtaja Suomessa ja Pohjoismaissa. Sen päätehtävä on auttaa lääkeyhtiöitä tuomaan uusia lääkkeitä ja lääkinnällisiä laitteita potilaiden ja terveydenhuollon käyttöön. DRA:n liikevaihto vuonna 2021 oli 10,8 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on yli 100 työntekijää.

PharmaLex on yksi maailman johtavista asiantuntijayrityksistä, joka tarjoaa palveluita lääkkeiden ja lääkinnällisten laitteiden koko elinkaarelle ja jolla on myös vahvaa teknologiaosaamista. DRA on merkittävä lisä PharmaLexin pohjoismaiseen organisaatioon, josta on puuttunut Suomen markkinat hallitseva kumppani.

– Nordic-organisaatiosta tulee kaupan myötä PharmaLexin neljänneksi suurin markkina-alue. DRA:lla on jo ennestään vahva jalansija Pohjoismaissa, ja tämän osaamisen valjastamme nyt täysimääräisesti asiakkaidemme käyttöön yhdistämällä kaikki palvelut ja toiminnot Nordic-tasolla, iloitsee PharmaLex Nordic -yksikön General Manager Torben Thers Nørgaard.

Yrityskaupan myötä pohjoismaisille markkinoille avautuu aivan uudenlainen palvelukokonaisuus, jossa yhden konsulttiyrityksen pohjoismainen tiimi pystyy hoitamaan myyntiluvat ja lanseeraukset kaikkiin Pohjoismaihin.

– Suomi on taloudellisesti pieni markkina-alue, jolle on vaikeaa ja kallista tulla. Kun markkina-alueena toimii Pohjoismaat, se lisää pohjoismaisten lääkemarkkinoiden vetovoimaa ja alentaa kynnystä uusien lääkkeiden ja lääkinnällisten laitteiden markkinoille tuloon. Tämä edesauttaa laajemman lääke- ja teknologiavalikoiman saamista suomalaisten potilaiden ulottuville, kertoo DRA:n toimitusjohtaja Kaija Korpiaho-Haga.

Yhdessä entistä vahvempi lääke- ja terveysalan yritysten strateginen kumppani

– Yhdistyminen on määrätietoinen toimi, jotta säilymme kilpailukykyisinä myös tulevaisuudessa ja kasvatamme globaalia markkinaosuuttamme. Saamme PharmaLexista strategiaamme tukevan kumppanin, jonka kanssa voimme saavuttaa vahvemman läsnäolon Pohjoismaissa ja koko Euroopassa, sanoo Korpiaho-Haga.

– PharmaLexin ja DRA:n arvomaailmat kohtaavat ja yrityskulttuureissamme on paljon yhteistä. Panostamme henkilöstöömme sekä jatkuvaan kasvuun ja kannattavaan kehitykseen. Yhdistyminen laajentaa ja täydentää palveluvalikoimaamme, ja pystymme nyt palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin ja kokonaisvaltaisemmin. Asiantuntijoillemme tämä avaa loistavia mahdollisuuksia ja kansainvälisiä urapolkuja, kertoo Korpiaho-Haga.

DRA Consulting Oy

PharmaLex

Lisätiedot:
Kaija Korpiaho-Haga
Toimitusjohtaja
040 525 7545

DRA Consulting Oy on Euroopan laajuisesti toimiva suomalainen lääke- ja terveysteknologia-alaa palveleva konsulttiyritys. Teemme yhteistyötä yli 300 yrityksen kanssa ja olemme kiinteästi yhteydessä alan muihin sidosryhmiin, kuten kansallisiin viranomaisiin ja alan järjestöihin Suomessa ja muualla Euroopassa. Meillä on erittäin kattava osaaminen lääkkeiden ja lääkinnällisten laitteiden säädöksistä kaikissa tuotteen elinkaaren vaiheissa.

PharmaLex is a leading provider of specialised services for the pharma, biotech and medical device industries. We guide you from early strategic planning activities and non-clinical requirements through clinical development, regulatory submission processes and post-approval / maintenance post-launch activities. Our experts use technology-enabled solutions to support you through the entire product lifecycle. We deliver exceptional results — going above and beyond the standard to deliver tailor-made solutions worldwide.