Blogi |

Vertaatko kahta omenaa vai omenaa ja banaania?

DRA:ssa on jälleen istuttu erilaisten auditien äärellä. Itse osallistuin vuosittaiseen Inspectan Green Card -auditiin, jossa riippumaton arviointilaitos arvioi DRA:n laaduntuottokykyä ja sen kehittämistä toimituskykymme ja asiakkaidemme näkökulmasta.

Lääketehtaiden toimituskyvyn sertifioinnit ovat arkipäivää, mutta miten arvioida lääkealan asiantuntijaorganisaation toimintaa ja toimituskykyä? Miten me varmistumme laaduntuottokyvystämme, miten me huolehdimme asiakkuuksistamme ja miten me kehitämme pätevyyksiämme? Nämä katsotaan auditissa.

Kun itse ostamme tai kun lääkeyritys ostaa asiantuntijapalveluita, prosessiin kuuluu usein eri toimijoiden kilpailutus. Miten vaikeaa onkaan arvioida tarjouksen perusteella, mitä yhteen asiantuntijatyötuntiin sisältyy ja ovatko tarjousten tunnit mitenkään yhteismitallisia hinta-laatu-tehokkuus-parametreilla. Kuin vertailisi omenaa ja banaania.

Arviointia ei tee yhtään helpommaksi se tieto, että asiantuntija tekee parhaiten työtänsä, kun motivaatio ja innostus ovat kohdallaan ja niitä ruokkii hyvä johtaminen, riittävä autonomia, kannustava työilmapiiri ja oikeat työolosuhteet. Niissä asiantuntijuus kasvaa ja kukoistaa ja tuottaa parasta mahdollista ja vaikuttavaa työtulosta asiakkaalle. Sellaisen työpanoksen toivoisin itse ainakin erottuvan kilpailutuksessa.

Green Card -auditissa arvioidaan normaalit toiminnan organisoitumisen, johtamisen ja laadunvalvonnan parametrit, mutta myös yritystoiminnan vastuullisuus, asiakassuuntautuneisuus sekä kyky ja systematiikka asiakastarpeiden kuunteluun. Meille tärkeitä mittareita ovat henkilöstön hyvinvointi ja kannustaminen aloitteellisuuteen sekä pätevyyksien ja osaamisten kehittäminen ja osaamistarpeiden ennakointikyky. Kun mukana on myös yritysvastuun ja ympäristövastuun arvioinnit, Green Card -sertifikaatti antaa toiminnan kyvykkyydelle hyvät raamit, joita asiakkaamme voivat kilpailutuksissaan hyödyntää.

DRA sai jälleen jo 3. kerran sertifikaatin vuodeksi. Ovelaa tässä sertifioinnissa on, että joka vuosi mukaan tulee uusia parametreja. Tämä varmistaa jatkuvan kamppailun laatu- ja kyvykkyysmatkallamme. Ja juuri se tekee tiestä mielenkiintoisen.