Blogi |

Työn imussa ei kaipaa hokkuspokkusta

Pienen gallupini perusteella nuoret ihmiset odottavat, että kiinnostavassa työpaikassa saa osallistua firman kehittämiseen, esimies on alati kiinnostunut alaisistaan, työympäristö on viihtyisä ja mahdollistaa luovan toiminnan ja työnantaja huolehtii sekä alaistensa fyysisestä että psyykkisestä hyvinvoinnista. Aika paljon odotuksia.

Edessä on tilanne, että me työnantajat kilpailemme samoista niukoista työvoimaresursseista. Työnhakijoista tulee työnvalitsijoita, ja työnantajat ryhtyvät tarjoamaan työn oheen monenlaista houkutinta ja puuhamaata. Riskinä on, että työpaikat muuttuvat ohjelmatoimistoiksi, jotka huolehtivat työntekijöiden jatkuvasta viihdyttämisestä.

Itse uskon kuitenkin, että pitkäjänteinen työ henkilöiden vahvuuksien löytämiseksi ja niiden arvostaminen ovat se ydinasia, josta syntyvät sekä aidosti hyvät työpaikat että kestävät tulokset.

Jollei henkilön oma temperamentti kohtaa työtehtäviä ja niiden vaatimuksia oikealla tavalla, on seurauksena joko stressi tai motivaation puute. Jos työpaikan ja työtehtävien kiinnostava arki puhaltaa työntekijään motivaation ja tulen, ei työnantajan tarvitse tehdä hokkuspokkustemppuja. Porukka innostaa toinen toisiaan, vastuuta ja onnistumisia jaetaan, työtä tehdään yhdessä ja siinä viihdytään.

Työnantajan pitää myös varmistua, että jokainen työntekijä löytää tasapainon työn, vapaa-ajan ja levon välillä, sillä se turvaa hyvän terveyden, työkunnon ja jaksamisen.

Arjen tasapaino yhdistettynä palavaan intoon – työn imuun – tekee kaikista työpaikoista kiinnostavia.

Juttu on julkaistu 28.3.2013 pääkirjoituksena erikoisjulkaisussa ”Suomen kiinnostavimmat työpaikat 2013”