Blogi |

Camino de Hope -tempaus haastaa DRA:laiset liikkumaan

Kun rajat puolitoista vuotta sitten sulkeutuivat ja rajoitukset muuttivat arkeamme ennennäkemättömällä tavalla, DRA:lla alettiin pohtia aktiivisesti keinoja, joilla tukea työntekijöiden henkistä ja fyysistä jaksamista etäyhteyksin. Erilaisten kuukausihaasteiden innoittamina jaettiin mm. leivonta- ja hyvinvointivinkkejä, joulun tunnelmaa, kiitettiin kollegoita ja pelattiin ilmapiiribingoa.

DRA:laisia kannustettiin myös itse ideoimaan tapoja hyvän ilmapiirin, yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin edistämiseen etäyhteyksin. Erään työntekijän ideana syntyi haaste, joka sai nimekseen Camino de Hope eli vapaasti suomennettuna Toivon tie. Haasteen ajatuksena on kerryttää itse kukin 1000 liikuttua kilometriä vuodessa ilman moottoroituja apuvälineitä. Mukaan lähti moni DRA:lainen ja saimmepa haastettua myös asiakkaamme mukaan.

Camino de Hopen tavoitteena on innostaa liikkumisen iloon ja kannustaa toisiamme yhteisen kilometripotin keräämiseen. Aktiivisimmille kilometrejä on kertynyt jo monikerroin yli tavoitellun 1000 kilometrin. Yksi kilometrikuningattarista on Regulatory-tiimin asiantuntijamme Kaisa Hietanen. Hänelle kilometrejä on kertynyt jo yli 3000 viimeisen kahdeksan kuukauden aikana. Näin Kaisa kuvaa omaa Camino De Hope -taivaltaan.

”Tämä on ollut mielestäni kiva hyvän mielen tapa kohottaa yhteishenkeä etätyöarjen keskellä. Liikun muutoinkin aktiivisesti, pääasiassa juosten, mutta haasteen innoittamana on tullut käveltyä normaalia enemmän hyötyliikuntamielessä äänikirjoja kuunnellen. Omalla kohdallani liikkuminen on ollut elämäntapa pienestä asti, mutta nykyisessä lapsiperheen kiireisessä arjessa vaatii hieman järjestelyä ehtiä lenkkipolulle. Juoksen pääasiassa aamuisin ennen työpäivää, koska olen aamuvirkku ja lenkin siivittämänä päivä alkaa mukavan virkistävästi. Myös lounastauolla ja iltaisin lasten harrastusten aikana tulee toisinaan urheiltua.  Lisäksi pyrin yhdistämään työ- ja vapaa-ajan kokouksia ulkoiluun aina kun mahdollista. Tehokkaita motivaation lähteitä minulle ovat ilmoittautuminen juoksutapahtumiin sekä urheilukello, joka tsemppaa erilaisiin liikuntahaasteisiin ja jonka ruudulle pyrin joka päivä keräämään vähintään 10 000 askelta.”

Myös DRA:n toimitusjohtaja Kaija Korpiaho-Haga on kartuttanut yhteistä kilometripottia porukan kärkijoukossa. ”Meillä DRA:lla halutaan innostaa liikunnalliseen elämäntapaan myös osana yrityskulttuuria”, toteaa Kaija. ”Kannustamme aktiivisesti tauottamaan päivää, tekemään happihyppyjä tai osallistumaan etäjumppaan ja -joogaan. Muun muassa näillä teoilla edistetään hyvinvointia, ja tietysti samalla kartutetaan askelia myös Camino de Hopeen. Haluamme tukea asiantuntijoitamme tunnistamaan oman hyvinvoinnin kulmakiviä niin työpäivien aikana kuin vapaa-ajalla”, kiteyttää Kaija. ”Mitä paremmin me voimme, sitä paremmin me jaksamme innostua ja motivoitua, ja se heijastuu myös asiakkaillemme”.

 

Katso DRA:laisten tunnelmia Camino de Hopen varrelta