18.03.2021

Haittavaikutusten raportointi turvaa lääkkeiden käyttäjiä

Lääkkeiden haittavaikutuksia seurataan huolellisesti lääkkeen markkinoille tuloa edeltävissä tutkimuksissa ja sen jälkeen jatkuvasti koko lääkkeen elinkaaren ajan. Jokainen haittavaikutusraportti on lääkkeen tehon ja turvallisuuden arvioinnissa tärkeä.

Jaana Palomäki
16.02.2021

Lääketuotantoa ei pystytetä yhdessä yössä

Lääkkeen kaupanpito on eri juttu kuin monen muun kuluttajahyödykkeen. Sitä ei käynnistetä sormia napsauttamalla. Prosessi on hidas ja monivaiheinen ja kaikki tehdään potilasturvallisuuden nimissä.

Kaija Korpiaho-Haga
08.12.2020

Miksi 10-vuoden aikajanaa ei nyt voitu hyväksyä

COVID-19 rokote: 10 vuoden työ 10 kuukaudessa. Lue asiantuntijablogistamme miten tähän päästiin ja millaisia kehityspolkuja se on vaatinut.

Milla Alkio
10.11.2020

Lääke on tehokas, turvallinen ja laadukas vain oikein säilytettynä

Tärkeä osa lääkehoidon onnistumista on lääkkeiden asianmukainen säilytys. Muutoin niiden laatu voi heiketä tai teho muuttua.

Liisa Mälkki-Laine
23.09.2020

Kahdesta yhdeksi – Kun lääkeyritykset yhdistyvät, kulisseissa kuohuu

Yhdistymisprosesseihin liittyy aina suuria muutoksia ja myös vaikeita päätöksiä. Miten vastuunalaisen johtajan roolin kanssa voidaan toimia, kun paikkoja yhdistymisen jälkeen on kahden sijaan enää yksi. Lue ajatuksia aiheesta blogistamme.

Katriina Itäaho
28.08.2020

Kasvomaskimarkkinat käynnissä – tiedätkö mitä tuotteilta vaaditaan?

Miten kasvomaskit eroavat toisistaan ja mitä säädöksiä niiden pitää täyttää, jotta niitä voidaan laillisesti myydä? Lue tämä, niin tiedät! 

Anni Lundholm
14.08.2020

DRA assistentin silmin

Lue blogi assistentin arjesta DRA:lla. Assistentin työ on jatkuvasti kehittyvä ja muuttuva. Tärkein tehtävä on luoda toimistolle työrauha ja reagoida työyhteisön sanattomiinkin tarpeisiin.

Roosa Pyrrö
08.05.2020

Lääkkeiden saatavuuden turvaaminen vaatii joustavia toimenpiteitä koronakriisin keskellä

Mitä keinoja lääkkeiden saatavuuden helpottamiseen Suomessa on jo käytössä, ja mitä lisäkeinoja voitaisiin löytää? Lue blogista koottu listaus käytössä olevista toimenpiteistä.

Outi Hemmo
03.04.2020

Minkälainen on konsultin tyypillinen työpäivä (poikkeusoloissakin)?

Poikkeusoloista huolimatta arki jatkuu normaaliin tapaan. Palaverien, hakemuskäsittelyjen ja konsultoinnin lomasta löytyy myös aikaa yhteisille etäkahvitauoille.

Liisa Toppinen
22.11.2019

Valttina vastuullisuus – pohjoismaisessa yhteistyössä lääketeollisuus voi vain voittaa

Lääketeollisuuden tulee katsoa ympärilleen laajasti, tulla pois maa- ja toimialasiiloista rakentamaan yhteispohjoismaista terveyden ekosysteemiä.

Kaija Korpiaho-Haga
01.11.2019

Kun potilas määrää – pohdintoja apteekin itsehoitohyllyllä

Tie vie apteekkiin usein myös ilman reseptiasiaa, ja itsehoitovalikoima saa farmasian ammattilaisenkin pään pyörälle.

Liisa Toppinen
01.10.2019

Harkkarin kynästä: DRA:lla asiantuntemus tarttuu ja karttuu

Työskentelytahti on konsulttiyrityksessä kova, mutta jokainen päivä on erilainen ja tarjoaa jatkuvan mahdollisuuden oppia uutta.

1 2 3 4